Diëten tijdens je vakantie : 6 tips voor gegarandeerd succes!


Je vakantie staat weer voor de deur en je denkt waarschijnlijk dat het erg lastig is om je aan je dieet te houden tijdens je vakantie. Daarom hieronder 6 tips die je door je vakantie heen helpen op een gezonde manier!

Verblijf

  1. Zoek een verblijf met, een (mini)koelkast

 Hotel
Zoek naar hotels die een mini-koelkast hebben in de kamer. Dit geeft je de kans om eigen eten veel langer te bewaren. Wanneer het ontbijt inbegrepen is, probeer dan uit te zoeken wat er allemaal in het ontbijt zit, zodat je daar ook rekening mee kunt houden.
Airbnb
Probeer er voor te zorgen dat je een keuken hebt, zodat je zelf gezonde dingen kan maken.

  1. De supermarkt is goud waard

Kijk altijd voordat je boekt over er een supermarkt in de buurt is. Hier kan je namelijk gewoon zelf je gezonde eten halen, zodat je niet elke keer uit eten hoeft te gaan. Dit scheelt vaak ook nog wat geld! Wanneer je toch van plan bent om elke dag uit eten te gaan, dan raden wij je aan om de eerste maaltijden op de dag wat licht/mager te houden. Zo kan je ’s avonds wat meer eten.
Vliegtuig

  1. Breng je eigen eten op een vlucht

Het meeste eten wat in het vliegtuig wordt geserveerd is verre weg van gezond. Neem daarom je eigen eten mee in tupperware bakjes, vooral tijdens een lange vlucht. Eigen eten wordt vaak gewoon goed gekeurd bij de douane, zolang het maar geen pure vloeistoffen zijn.
Dingen om mee te nemen

  1. Neem een paar praktische dingen zelf mee

Lichte koelbox met ijspacks, zodat je altijd je eten en drinken gekoeld kan bewaren en het dus langer mee gaat. 
 Weegschaal, zodat je toch nog je gewicht in de gaten kan houden.

  1. Neem favoriete dingen mee of iets wat je dagelijks gebruikt

Zoals:
Supplementen die je dagelijks gebruikt (denk aan je magnesium, eiwitten, etc.)
Favoriete thee
Kcal loze zoetstof, voor korte trips of algeheel gebruik kun je een klein bakje vullen met zoetstoffen en dat in jouw tas bewaren. Een leeg kruidenpotje bijvoorbeeld kan daar heel geschikt voor zijn.
Goede, waterdichte tupperware, om eten in te bewaren en om eventueel als bord te gebruiken.
 
Algemene tips

  1. Houd het simpel

Neem praktische en simpele maaltijden mee, die zelfs een paar uur in een warm vliegtuig nog goed houdbaar zijn. Neem daarnaast alleen dingen mee waarvan je weet dat je ze echt gaat gebruiken. Denk vooral niet te moeilijk over je eten, je hebt tenslotte vakantie!