Personal Trainer Zwolle

Jan Bel

Jan

Ik ben geboren om te sporten. Vanaf mijn derde levensjaar ben ik een fanatieke voetballer geweest en heb ik altijd in selectie teams gespeeld. Vanaf jonge leeftijd heb ik voetbal gecombineerd met kickboksen. Toen ik 16 jaar oud was, heb ik een zwaar scooterongeluk gehad; hierdoor heb ik een tijd niet kunnen sporten en moest ik volledig revalideren.

Tijdens mijn revalidatie kwam ik in aanraking met fitness. Hier voelde ik mij meteen thuis en na het afronden van mijn revalidatietraject was ik dan ook niet meer weg te slaan uit de sportschool. Van “fitness is leuk” ging het over op “fitness is passie” en kan ik het niet meer weg denken uit mijn leven. Direct vanaf het begin ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van fitness. Ik ben begonnen met het lezen van boeken en artikels, vragen gaan stellen bij de instructeurs en de fanatieke sporters bij mij op de sportschool en toen wist ik het zeker. Ik wil in de fitnessbranche werken!

Na het afronden van mijn fitvak fitness A diploma ben ik gaan werken in de fitnessbranche: dit was leuk, dit was leerzaam, maar ik merkte dat ik nog te weinig kennis bezat. Toen ben ik gestart met een heel scala aan opleidingen en cursussen en hier ben ik nog lang niet klaar mee, want ik wil alles weten! In mijn jarenlange ervaring heb ik veel functies binnen de fitnessbranche vervult.

Na een aantal jaar als gepassioneerd fitness trainer te hebben gewerkt, werd mij een baan aangeboden als clubmanager. Als clubmanager zag ik nog meer van de fitnesswereld: de organisatorische kant,  het beleid, personeel en nog veel meer. Deze functie was heel leerzaam en heb ik met veel plezier, ruim 4 jaar, vervuld, maar ik wilde weer meer met de sporters bezig zijn. De sporters op de juiste manier begeleiden en hen helpen de doelstellingen te behalen. Ik heb toen besloten om mij hier weer op te gaan richten en heb ik besloten het management achter mij te laten en als personal trainer verder te gaan. Heb jij een bepaald doel voor ogen, maar lukt het jou niet om dit te realiseren? Ik wil jou helpen door al mijn ervaring en kennis met jou te delen en samen met jou, jouw doelen te behalen!

Als personal trainer

In 2015 ben ik gestart als zzp personal trainer. In de regio Zwolle  heb ik gelijk geprobeerd naamsbekendheid op te bouwen. Het bleek dat dit ook buiten Zwolle terecht was gekomen. Doordat ik met mijn, met trainingsspullen, volgeladen bus bij de mensen thuis kwam had ik geen limiet in mijn bedieningsgebied. De eerste zomer heb ik op 12 vakantie parken bootcamps gegeven van Schin op Geul (bij Valkenburg) tot Enschede en Noordwijk.

Vanuit “personal trainer aan huis” ben ik een samenwerking aangegaan met een sportschool in Zwolle en omstreken. Hier heb ik een zeer leuke tijd gehad, veel dingen op andere vlakken mogen leren en drie jaar lang met een team van 9 trainers mogen werken aan het behalen van de doelstellingen van onze sporters.

Tijdens de corona pandemie werden voor mij veel dingen duidelijk. Een groot sportcentrum waar wel 100 sporters te gelijk lopen en een ventilatie vaak niet optimaal, waren voor mij onder andere belangrijke factoren om de keus te maken om een privé ruimte te realiseren waar het rustig, aangenaam is en iedereen op zijn/haar gemak is. In 2020 is dit dan ook gelijk gerealiseerd en zitten wij aan de Willemsvaart 16 in Zwolle. Door de intensieve begeleiding op het gebied van bewegen, voeding en rust in combinatie met de unieke ruimte weten gelukkig veel mensen ons al te vinden!

 

Mijn diploma’s

– Sport&Bewegen niv. 4 – Operationeel sport en bewegingsmanagement
– Fitvak A
– Fitvak B
– Fysiotherapie bij Oncologie
– Fitvak personal trainer
– Paramedisch fitness trainer
– Kettlebell trainer
– Functional trainer specialist
– Beweegdeskundige senioren sport
– Sport en voeding- Zwanger en fit instructeur
– Funxtion move it 1 instructeur
– Funxtion move it 2 instructeur
– Funxtion rumble instructeur
– EHBO
– I love my ears certificaat voor sportscholen

Sportervaring

In mijn jeugd heb ik veel gekickbokst en speelde ik selectie voetbal, bij Be quick 28 en SV Zwolle, te hebben gespeeld. Ik heb hier altijd in de verdediging gespeeld. Technisch was ik niet super maar door mijn tactisch denken en mijn harde manier van aanpakken, wist ik mijn tegenstanders vaak van de bal te zetten.

In 2002 heb ik een ernstig scooterongeluk gehad en moest ik revalideren. Hier begon ik eerst met de oefeningen die de fysiotherapeut mij voorschreef, maar als snel bleef ik langer en ging ik ook andere spieren trainen. Hier is mijn passie voor de fitness ontstaan! Na mijn revalidatie heb ik mij ingeschreven bij een sportschool in Zwolle en ben ik fanatiek gaan trainen. Van een leuke sport werd het mijn hobby en van mijn hobby werd het passie. Naast het trainen ben ik mij er in gaan verdiepen. Anatomie, trainingsleer, fysiologie en ga zo maar door. Alles vond ik leuk en toen wist ik het….. Ik wil in de fitness werken!

Naast het trainen in de sportschool, heb ik het kickboksen ook weer opgepakt. Deze uitermate intensieve trainingen zorgde ervoor dat ik naast sterker, ook fitter werd. Mijn weken bestonden naast werken bijna alleen nog maar uit trainen, maar dit vond ik leuk en leerzaam. De laatste 2 jaar van mijn kickboks training ben ik naast het kickboksen ook mma gaan beoefenen. Dit was een stap verder, nog meer nadenken en moest ik nog technischer worden.

Sterkste man competitie

In 2014 is mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan de sterkste man van Nederland -105kg. Na enige twijfel heb ik ja gezegd en hier een seizoen mee mogen snuffelen, een mooie ervaring opgedaan en veel van geleerd! De oefeningen die de sporters hier krijgen, vergen veel van het menselijk lichaam. Stenen ballen optillen tot 200kg (ik kwam helaas niet verder dan 130kg), een vrachtwagen van 17ton voorttrekken met een harnas om en ga zo maar door. Hier heb ik mijn lichaam nog beter leren kennen en was dit ook een zeer mooie ervaring!

Powerlifting

In 2017 ben ik mij aan het klaarstomen geweest voor mijn eerste powerlifting wedstrijd (bankdrukken, squatten  en deadliften) en het gaat er hierbij om, dat je zoveel mogelijk kg’s gaat verplaatsen. Helaas door een blessure aan mijn schouder heb ik dit niet af kunnen maken, maar ik kom zeker terug!

Personal trainer

fdf